Score

Skip Navigation LinksNieuws

Druk op Shift+ENTER om het menu te openen (nieuw venster)

Hoofdtekst

SURF onderzoekt met de hogeronderwijsinstellingen wat er nodig is om digitale insignes, badges, te kunnen toekennen aan studenten. In 2015 is een studie uitgevoerd, waaruit de whitepaper Open badges en microcredentialing is voortgekomen.  Als vervolg op de studie voerde SURF van september 2017 tot mei 2018 een Proof-of-Concept (PoC) uit, waarin SURF samen met instellingen hands-on aan de slag is gegaan. Negen instellingen experimenteerden in een door SURF ontwikkelde infrastructuur met het maken en uitgeven van edubadges: badges die uitgereikt worden in het onderwijs. Deze publicatie bevat de geleerde lessen van de PoC.

​Dit nieuwe artikel biedt een overzicht van de recente literatuur over het betrekken van studenten bij toetsing door ze toetsvragen te laten maken.

​Het boek 'Toetsrevolutie: naar een feedbackcultuur in het hoger onderwijs' van Sluijsmans en Segers (red), is gratis te downloaden via deze link